Dette nettstedet bruker informasjonskapsler – små tekstfiler som er plassert på maskinen din for å hjelpe nettstedet å gi en bedre brukeropplevelse. Generelt brukes informasjonskapsler for å beholde brukerpreferanser, lagre informasjon for ting som handlekurver, og gi anonymisert sporingsdata til tredjepartsapplikasjoner som Google Analytics. Cookies vil som regel gjøre surfingopplevelsen din bedre. Du kan imidlertid foretrekke å deaktivere informasjonskapsler på dette nettstedet og andre. Den mest effektive måten å gjøre dette på er å deaktivere informasjonskapsler i nettleseren din. Vi foreslår at du konsulterer Hjelp-delen av nettleseren din eller ser på the About Cookies website, som gir veiledning for alle moderne nettlesere.

VÅR DATABESKYTTELSEPOLITIKK

Hvem er ansvarlig for de personopplysninger som jeg forlater til OLKA Sportsreiser?
Personopplysningssansvarlig er OLKA Sportresor AB. Vi står for gjennomsiktighet og åpenhet i henhold til gjeldende lov og du kontakter oss enklest via telefon på 23 96 58 68 eller via e-post på info@olka.no. Nedenfor kan du lese litt mere om hvordan vi håndterer personopplysningene dine.

Hva er personopplysninger?
Personopplysninger er all typ av informasjon som kan avledes til deg. I andre bransjer skulle det kunne være informasjon som sladrer om din genetiske, økonomiske eller sosiale identitet. For oss gjelder det særskilt informasjon som navn og kontaktopplysninger. Ved bestilling av reise med fly eller ferje behandler vi også opplysninger som personnummer på samtlige reisende.

Hvordan samler OLKA Sportsreiser inn personopplysningene mine?
Dine personopplysninger samles aldrig inn uten ditt uttrykkelige godkjennelse og samtykke. Ved tilfellet for innhenting av personopplysninger informeres du om hvordan opplysningene dine vil behandles og du behøver også godkjenne at dine opplysninger anvendes for det angitte endemålet. Sånne endemål kan eksempelvis være ved forespørsel av tilbud og reismål som innkommer til oss på telefon, e-post eller bestillingsformular eller ved prenumerasjon av nyhetsbrev. Vi samler då kun inn de opplysninger som vi behøver for at gå videre med det angitte endemålet.

Hvordan behandler OLKA Sportsreiser innsamlede personopplysninger?
Vi behandler alltid alle innsamlede personopplysninger i henhold til gjeldende lovgivning. Vi behandler kun de opplysninger som du uttrykkelig har forlatt ditt samtykke til og kun for det angitte spesifike endemålet. Dine opplysninger vil behandles av berørte ansatte på OLKA Sportresor AB på et måte som sikkerstiller din integritet og konfidensialitet. Opplysningene forlates aldrig ut til tredje part om så ikke er nødvendig, eksempelvis ved utstillning av flybilletter eller ved romsinndeling. Da forlates kun vesentlige opplysninger ut.

Hvordan lagrer OLKA Sportsreiser mine registrerte personopplysninger?
Vi lagrer ikke personopplysningene dine i noen annen form eller under en lengre periode enn hva som anses rimelig for det eller de endemål som vi har tatt imot opplysningene dine for. Tidsperioden kan variere og bestemmes i regel av endemålet.

Hvilke rettigheter har jeg til mine opplysninger?
Du har retten at, når som helst, tilbakekalle dit samtykke til at vi behandler de opplysninger som du har forlatt til oss. Dette innebærer at du også kan anmode retting eller radering av dine personopplysninger. En sånn anmodan gjøres skriftlig til oss på OLKA Sportsreiser. Dine opplysninger vil då være korrigerede eller raderede innen en måneds tid. Du har også mulighet at skriftlig forlate en anmodan om at få tilgang til den registrerte informasjon som vi har om deg. Dette er gratis og så lenge anmodan din ikke kan antas være ugrunnet eller urimelig får du tilgang til våre registrerte opplysninger om deg innen en måned.

Vil du vite mere om Databeskyttelseforordningen (GDPR)?
På Datatilsynets nettsted kan du lese alt om EU:s databeskyttelseform og om hva den innebærer.