Spredningen av Covid-19 har, for mange bransjer, ritet om kartet fullstendig – ikke minst for reisebransjen. Vi, sammen med våre bransjekollegaer, er svært rammet og kjemper for vår overlevelse én dag i gangen. Vi velger å gjøre det med blikket langt frem i horisonten i viten om at der alltid fins noe nytt å oppdage.

Hele reisebransjen er satt i gyngning og vi har tusenvis reisende som har blitt rammet av kansellerte reiser i sporene av det som akkurat nå skjer i verden. Det er tøft nå, det ska vi ikke stikke under stolen med, men den som aldri møts av motganger kommer heller aldri å utvikles. Vi er overbeviste om at det, i hver motgang, fins noe å ta lærdom av. Ovenfor skyene skinner solen og det er dit vi er på vei – hvordan lenge dette metaforiske tordenvær kommer å drøye seg kvar fins det ikke noen som veit, men vi er fast besluttsomme om å ride stormen av. Det er etter regnet som fuglene synger.

Det er lett å drømme seg tilbake og å drøye seg kvar, å tenke «hvis bare ikke» og å beklage seg over at noe så uforutsigbart skulle rasere flere måneders arbeid over, hva som føltes som, en natt. Men vi velger å blikke fremad med deres drømmer som vår fremste målbilde. Vi fokuserer på lysglimtene og velger å se muligheter – vi fortsetter å sleppe nye destinasjoner og pakkereiser for idrettsreisende – noe andre alternativer fins ikke.

Vi oppmuntrer dere til å blikke mot samme lys i horisonten og å planlegge før høsten 2020 og for hele året 2021. Vi har et stort utbud av, fremfor alt leirdestinasjoner og cupreiser, i Norden – det er en trygghet for både dere og for oss.

Vi trenger alle noe å se frem imot akkurat nå, og vi lengter etter at dere snart ska få reise sammen igjen; at dere snart ska få fortsette oppdage verden; at dere snart ska få måle deres krefter mot internasjonalt motstand; at dere ska få vokse som idrettsutøvere og personer sammen med laget; at dere ska få oppleve livesport når den er som aller best; at dere åter ska få kombinere to av livets store fornøyelser – sport og reiser.

Sammen er vi starke.