Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/olkaspor/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/integrations/front-end-integration.php:329) in /home/olkaspor/public_html/wp-content/plugins/olka-core-booking-wordpress-plugin/includes/ocb-global.php on line 21

Fotballturer til Milano

Fotbollen i Milano har lange, historiske aner. Her har en rekke svensker satt sitt preg på byens fotball opp gjennom årene. Milano er uten tvil fotballens hovedstad i et land som elsker fotball, men benytt også sjansen til å oppleve litt kultur når du først er på fotballreise. Milano er jo også kjent som en by for den shoppinginteresserte gjesten, men glem ikke den fine arkitekturen som representeres av blant annet mektige Duomo (Katedralen), Teatro alla Scala – også kjent som “La Scala” og vakre Galleria Vittorio Emanuele II. Alt ligger midt i Milano sentrum. Den vidunderlige matkulturen skal selvfølgelig også oppleves.

 

 

Milano er en intens, trendy og moderne by!

Milan er fotballens hovedstad i et fotballgalt land. Både AC Milan og Inter er topplag i Serie A og klubbene er alltid kontroversielle og aktuelle. Et besøk på San Sirostadion kan gi deg et minne for livet.

Det er en intens, trendy og moderne by, men samtidig kan du føle historiens vinge når du går på Piazzo Duomo og ser på den imponerende arkitekturen.

Milano er Italias nest største by og hovedstad i Lombardia, som er en økonomisk velstående del av Italia. I Milanos sentrum vil også Italia være det mest trendy. Milano er en av Europas hotteste motebyer og både italienske og internasjonale motedesignere har valgt å vise frem sine nyeste kolleksjoner her.

Flere av byens mest kjente bygninger ligger i den historiske kjernen av Milano. Langs den ene siden av Piazza del Duomo brer en av verdens største kirker seg ut; den gotiske katedralen Duomo. I nærheten ligger også operahuset La Scala og det kirkelige kjøpesenteret Vittorio Emanuele II med kafeer, restauranter og butikker.

Mye av byen handler om å nyte. Fra den mykt skummende koppen cappuccino, gjennom mat fra Milan, til teater, klassisk musikk og kunst.

Milano skal ha blitt grunnlagt av keltiske stammer som slo seg ned i området på 700-tallet f.Kr. I 222 f.Kr. marsjerte romerne inn og beseiret kelterne, og i noen århundrer ble Milano en viktig handelsforbindelse mellom Romerriket og Nordvest-Europa. På 1000-tallet ble det for første gang dannet et råd.

Fra midten av 1200-tallet ble Milano styrt av en rekke italienske familier, men falt under spansk styre i 1535 og deretter under østerriksk styre. I 1805 utropte Napoleon seg til konge av den italienske republikken og Milano ble hovedstad. I 1919 var Mussolini redaktør for magasinet Avanti! i Milano og her grunnla han også fascistpartiet. Byen ble delvis ødelagt under bombingene i 1944.

TURISTATTRAKSJONER
Nattverden av Leonardo da Vinci. Hele prosedyren rundt denne attraksjonen, fra booking til passasje gjennom fuktnøytraliserende sluser, er en opplevelse. Maleriet er gjemt i Santa Maria delle Grazie. Visningen varer i 15 minutter. Det er tryggest å bestille time for omvisning, noe du gjør på: www.cenacolovinciano.org Museet er stengt på mandager. Adresse: Piazza Santa Maria delle Grazie 2.

Teatro Alla Scala, et vakkert nyklassisistisk operahus bedre kjent som «La Scala». Her er den verdenskjente operascenen. Benytt anledningen til å se et garantert bra sett. Men bestill i tide! Åpent tirs – søn.

Kanalene til Navigli. Leonardo Da Vinci designet disse vakre kanalene. Det koselige nabolaget er perfekt for en halvdags spasertur. For å komme til Navigli, ta metroen til P.ta Genova (grønn linje mot Famagosta / Abbiategrasso).

SHOPPING
Den gylne trekanten består av de tre gatene Via della Spiga, Via Montenapoleone og Via Sant’Andrea som er målet for shoppingelitens pilegrimsreiser til Milano. Dolce & Gabbana, Chanel, Prada, Bottega Veneta, Valentino, Ferragamo, Versace, Missoni er noen av de eksklusive butikkene som er tilgjengelige her.

I 2009 ble det enorme prosjektet med å bygge Città della Moda (motebyen) i de tidligere ganske robuste Garibaldi-nabolagene fullført. 10 Corso Como er allerede Milanos mest attraktive kjøpesenter og det er mange spennende nye designere på Via Maroncelli.