Fotballturer til Liverpool

Det er ikke lett å overgå en fotballreise til Liverpool. Anfield og Goodison Park er hjemmebanene til byens to store fotballag, Liverpool FC og Everton. Denne mangefasetterte, livlige og avslappede byen får hvem som helst til å føle seg som hjemme. Med sin omfattende historie, moderne turistattraksjoner og ungdommelige stemning er et besøk i Liverpool et sikkert kort.

 

 

Mer om Liverpool – den fantastiske havnebyen nordvest i England!

Liverpool er en havneby nordvest i England. Her er en arv fra havneteknologi og verdenshandel. I Liverpool tok The Beatles også sine første akkorder og forandret hele musikkverdenen til det bedre. I Liverpool snakkes det mye fotball på gater og torg. Liverpool FC og Everton er byens stoltheter. Liverpool var havnebyen som var det engelske vinduet til Irland i store deler av 1500-tallet og fremover. Av den grunn ble det også bygget et slott som sto ferdig noen tiår senere. I en storm i 1560 ble havnen ødelagt. En ny havn ble bygget i 1635. I 1647 ble den frigjort fra havnen i Chester, som den tidligere hadde vært underlagt. Byens utvikling begynte å ta fart under Elizabeth I’s regjeringstid, da hun ga en rekke sjømenn fra Liverpool rett til å drive piratkopiering. Fra 1660-tallet og utover, det vil si etter slutten av borgerkrigen, tok handelen med Amerika fart for alvor, fra begynnelsen av 1700-tallet med trekanthandelen som en lukrativ del. Omtrent en fjerdedel av Liverpools skip deltok i slavehandelen.

TURISTATTRAKSJONER
Liverpools attraksjoner tilbyr noe for enhver smak. Albert Dock er en av Storbritannias mest populære turistattraksjoner, og hjemmet til Beatles Story, Tate Liverpool og Merseyside Maritime Museum. Men kronjuvelen blant Liverpools museer er det fantastiske Walker Art Gallery.

SHOPPING OG UNDERHOLDNING
Hvis du er sulten på shopping i Liverpool, ta turen til Liverpool One Shopping Center, hvor du finner rundt 160 butikker, kinoer og over 20 barer og restauranter. «The most famous club in the world» som The Cavern heter, åpnet dørene på 10 Mathew street i 1957 og The Beatles spilte der nesten 300 ganger. Klubben holder til i en kjeller og har to ekte scener hvor du kan oppleve live musikk hver dag. For det meste er det coverband som spiller Beatles-sanger. Hvis nattklubber er mer stilen din, finn Walkabout på 25 Fleet Street, med et australsk tema. Her er sportsbaren på ettermiddagene og på kvelden diskotek i to etasjer med rocka dansegulv.