Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/olkaspor/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/integrations/front-end-integration.php:329) in /home/olkaspor/public_html/wp-content/plugins/olka-core-booking-wordpress-plugin/includes/ocb-global.php on line 21

Fotballturer til Roma

Byen er stolt av å ha både AS Roma og SS Lazio på fotballbanen. Roma-derbyet mellom lagene blir beskrevet som en av Europas aller tøffeste kamper, også kalt “Derby della Capitale”. I Roma kan dere dessuten føle historien vingeslag og nyte pasta, parmaskinke, is og vin. I Roma smaker maten og vinen bedre enn noe annet sted. En reise hit byr på fotball i verdensklasse.

 

Kjenn historiens vingeslag i Roma

Byen kan skilte med både AS Roma og SS Lazio i fotball. Roma-derbyet mellom lagene beskrives vanligvis som et av Europas heteste derbyer, også kalt Derby della Capitale. I Roma kan du også føle historiens vinge og nyte pasta, parmaskinke, is og vin. I Roma smaker mat og vin bedre enn noe annet sted. En tur hit gir muligheter for fotball i toppklasse.

TURISTATTRAKSJONER

Spansketrappen
Egennavnet er la Scalinata della Trinità dei Monti, og det forener kirken med samme navn, som ligger på høyden, med piazza di Spagna nedenfor. Den ble innviet i jubileumsåret 1725. Den ble et samlingssted for kunstnere og intellektuelle som likte å bosette seg i de nærliggende bydelene. Selv i dag er det et sted hvor du møter mennesker fra hele verden, og det er en av Romas mest besøkte attraksjoner. Til våren vil trappen være åsted for en av verdens mest kjente blomsterutstillinger.

Fontana di Trevi
Denne utstillingsfontenen i marmor, ispedd trange smug, ble ferdigstilt på midten av 1700-tallet. Vannet kommer fra Virgo-akvedukten, som ble bygget for mer enn to tusen år siden. Fontenen er for alltid forbundet med at Anita Ekberg vasser i fontenen i Fellinis film La Dolce Vita. Tradisjonen sier at du bør kaste en mynt i fontenen for å være sikker på at du får se Roma igjen.

Peterskirken
Kristendommens største kirke ble innviet i 1626 etter en konstruksjon som tok 120 år. Det pleide å være en kirke på samme sted som keiser Konstantin bygde på toppen av graven der apostelen Peter er gravlagt. Konstantinbasilikaen var i så dårlig forfatning på begynnelsen av 1500-tallet at paven bestemte seg for riving og ny kirke. Mange arkitekter har vært involvert i konstruksjonen, inkludert Michelangelo som tegnet kuppelen.

Piazza Navona
Plassen ligger på stedet der keiser Domitian lot bygge en arena for friidrettskonkurranser og var i bruk et stykke inn i middelalderen. Bygningen rundt torget ligger på toppen av de eldgamle tribunene, og rester av disse er synlige under husene på nordsiden av torget. På midten av 1600-tallet lot pave Innocens X bygge sitt familiepalass og kirke på sørvestsiden, og kjente kunstnere og arkitekter ble engasjert. Det er kanskje Romas vakreste barokktorg med innbydende barer rundt – om enn ikke av det mest økonomiske slaget – bildeselgere, tegneserieskapere, gjøglere, barnevogner … her er det aldri tomt for folk.