Fotballturer til Lazio med OLKA Sportsreiser

Lazio er en mangefasettert fotballklubb med gamle aner, grunnlagt i 1900. Lazio spiller i hvite bukser og himmelblå skjorter hjemme, og himmelblå bukser og hvite skjorter borte.

SS Lazio er hovedstand Romas andre klubb, og har litt færre supportere enn lokalrivalen AS Roma. Hvert år spiller klubben det prestisjefylte “Derby della Capitale” mot AS Roma. Lazio har vært en svært kjent klubb i Sverige helt siden Sven-Göran Eriksson var klubbens trener i perioden 1997-2001. Eriksson vant i løpet av tiden i Roma både den italienske ligaen, Cupvinnercupen og Coppa Italia.

Hos oss bestiller og betaler du fotballturen til Lazio trygt og enkelt på nett. Vi tilbyr alltid offisielle og autoriserte kampbilletter fra klubben og du velger selv om du kun vil kjøpe billetter eller pakkereiser med utvalgte hoteller. Vær på Stadio Olimpico når det skjer!

 

 

Bestill fotballreise til Lazio

Kjøp dine kampbilletter til SS Lazio i Serie A hos OLKA Sportsreiser. Vi er eksperter på italiensk fotball og formidler store volumer av billetter til italienske Serie A hvert år. SS Lazio er ikke noe unntak og her tilbyr vi flere ulike offisielle billettalternativ på kortside, langside og Hospitality inkl. mat og drikke. Hos oss kjøper dere kun kampbilletter eller en komplett fotballreise med hotell og fly.

Finner du ikke kampen eller billettene du leter etter? Vi kan ha andre Lazio billetter og pakker tilgjengelig på vår søsterside Olkaexpress.no.

 

Mer om SS Lazio

Società Sportiva Lazio ble født i det nye århundre og ble grunnlagt 9. januar 1900 i Prati-distriktet. Navnet Lazio ble valgt etter regionen da klubben søkte et større nedslagsfelt enn bare Roma.

I 1927 forsøkte det fascistiske regimet å forene alle Romas klubber. Lazio nektet imidlertid og forble som en uavhengig klubb sammen med det nyopprettede AS Roma. Etter tre korte opphold i Serie B på seksti- og syttitallet kom det noen suksessrike sesonger. Med Tommaso Maestrelli som manager og Giorgio Chinaglia i angrepet, var Lazio snublende nær å vinne Scudetto i sesongen 1972/-73. Imidlertid kom hevnen året etter. For sikkerhets skyld sikret Lazio nå serieseieren allerede i nest siste runde. Maestrelli er en av Italias mest respekterte managere noensinne.

Åttitallet var en mørk periode i Lazios historie. Spilleskandaler førte til tvangsnedrykk i 1980 og poengtrekk i 1986. Først etter en dramatisk kvalifiseringskamp i Napoli mot Taranto og Campobasso klarte Lazio å unngå nedrykk til Serie C. Dette ble imidlertid et vendepunkt for klubben og i 1988 ble Lazio tilbake i Serie A. Da Sergio Cragnotti fire år senere ble klubbens president startet også en stor finansiell satsing. Med spillere som Alessandro Nesta og Pavel Nedved ble Lazio et stabilt topplag i Serie A.

Da Sven-Göran Eriksson og Roberto Mancini kom fra Sampdoria, var det tid for nye titler. Først i rekken var Coppa Italia i 1998. Etter å ha blitt snust om tittelen i den siste kampen i sesongen 1998-99, vant Lazio sin andre scudetto sesongen etter. Og ikke nok med det – sesongen 1999-2000 bød på «the Double» da Coppa Italia også ble erobret av Lazio.

I løpet av disse årene gjorde Lazio det bra også internasjonalt. Seier i 1999 i det siste året av Cupvinnercupen (Mallorca 2-1). Og som prikken over i-en vant Lazio 1999 UEFA Supercup mot Manchester U 1-0. I 2004 vant de sin fjerde Coppa Italia. Manager Delio Rossi kom til Lazio i 2005 og lyktes med små midler overraskende bra. Til tross for poengtrekk, klarte Lazio en tredjeplass i Serie A i sesongen 2006-07. Og to år senere tok Rossi farvel med klubbens femte cuptittel.

Finalen i Coppa Italia 2013 var for første gang et Derby della Capitale, altså en kamp mot erkerivalen Roma. Som alltid ble finalen avgjort på Stadio Olimpico og begge lag hadde hjemmekamp. Vinneren av kampen ble bosniske Senad Lulic, som scoret finalens eneste mål i det 71. minutt. Dermed kan Lazio også sikre seg en plass i Europa League. At det skjedde på bekostning av Roma gjorde ikke saken verre.

 

SS Lazio har Stadio Olimpico som hjemmebane

Arenaen het opprinnelig Stadio dei Cipressi. Det var en del av Foro Italico, et gigantisk sportskompleks bygget i 1928-1938 og arkitekturen hadde en tydelig inspirasjon fra det klassiske Roma.

Hele anlegget ble omdøpt til Foro Mussolini i det fascistiske Italia på 1930-tallet. Etter omfattende renoveringsarbeid ble arenaen gjenåpnet i 1953 med en fotballkamp mellom Italia og Ungarn. Med et publikum på 100 000 mennesker ble stadion omdøpt til Stadio dei Centomila.

Begge storlagene fra Roma spiller hjemmekampene sine på Stadio Olimpico. Fansen har bestukket i sine respektive deler av arenaen: Roma er i Curva Sud og Lazios i Curva Nord.

HVORDAN KOMMER JEG DIT?

T-bane:
Linje A (rød) til Ottaviano og deretter buss (linje 32) til Piazza della Farnesina. Eller samme linje til Flaminio og trikk (linje 2) til Piazza Mancini.