Fotballturer til AS Roma med OLKA Sportsreiser

I 1927 ble et par klubber slått sammen, og ut fra denne sammenslåingen ble AS Roma født. På 1980-tallet ble AS Roma en maktfaktor i italiensk fotball, med blant annet fem titler, og ligagullet i 1983 som den største erobringen.

De senere årene har klubben vært i den absolutte toppen, med ligaseier i 2001 som høydepunkt. Blant laget profiler finner vi blant annet Francesco Totti og Daniele De Rossi. Laget spiller i vinrøde skjorter og hvite bukser. Det hissige by-derbyet spiller de mot SS Lazio. Andre klassiske matcher pleier å være møtene med Juventus.

Hos oss bestiller og betaler du fotballturen til AS Romal trygt og enkelt på nett. Vi tilbyr alltid offisielle og autoriserte kampbilletter fra klubben og du velger selv om du kun vil kjøpe billetter eller pakkereiser med utvalgte hoteller. Vær på Stadio Olimpico når det skjer!

 

 

Bestill fotballreise til AS Roma

Kjøp dine kampbilletter til AS Roma i Serie A hos OLKA Sportsreiser. Vi tilbyr offisielle alternativ på både kortside og langside. Vi tilbyr også Hospitality inkl. mat og drikke. Opplev AS Roma på et kokende Stadio Olimpico i derbyet mot SS Lazio eller i noen av de andre storkampene med utsolgte tribuner. OLKA Sportsreiser har billetter til AS Romas alle kamper og du velger selv hvis du vil kjøpe kun kampbillett eller en komplett fotballreise inkl. hotell og fly.

Finner du ikke kampen eller billettene du leter etter? Vi kan ha andre AS Roma billetter og pakker tilgjengelig på vår søsterside Olkaexpress.no.

 

Mer om AS Roma

AS Roma ble grunnlagt i 1927 gjennom en sammenslåing av tre klubber: Roma Football Club, Societa Sportiva Alba-Audace og Fortitudo-Pro Roma Societa di Ginnastica e Scherma. Da som nå var ligaen dominert av klubbene i nord og tanken var å skape en motvekt til dette.

Roma spilte opprinnelig hjemmekampene sine på Motovelodromo Appio. Klubbens egen arena, Campo Testaccio, ble innviet i november 1929.

Allerede i sesongen 1930/1931 utfordret Roma favorittene fra nord ved å bli nummer to i ligaen etter Juventus. Fem år senere ble bragden gjentatt da de ble nummer to igjen, denne gangen etter Bologna.

Den første Scudetton ble vunnet i sesongen 1941/1942, midt i en brennende verdenskrig. Krigen ble fulgt av en rekke vanskelige år der de blant annet forlot Serie A for første og eneste gang, 1950/1951, men gikk opp umiddelbart året etter.

Klubbens første internasjonale tittel kom i 1961 da de vant FA-cupen, forløperen til UEFA-cupen.

Tre tunge svenske navn er å finne på listen over suksessrike trenere i Roma: Gunnar Nordahl, Nils Liedholm og Sven-Göran Eriksson. Under ledelse av Nils Liedholm ("Greven av Roma") vant Roma en Scudetto og 3 Coppa Italia. Liedholm innførte soneinndeling på åttitallet og dette fikk mye oppmerksomhet i Italia fordi dette var noe helt nytt.

 

AS Roma spiller på historiske Stadio Olimpico

Arenaen het opprinnelig Stadio dei Cipressi. Det var en del av Foro Italico, et gigantisk sportskompleks bygget i 1928-1938 og arkitekturen hadde en tydelig inspirasjon fra det klassiske Roma.

Hele anlegget ble omdøpt til Foro Mussolini i det fascistiske Italia på 1930-tallet. Etter omfattende renoveringsarbeid ble arenaen gjenåpnet i 1953 med en fotballkamp mellom Italia og Ungarn. Med et publikum på 100 000 mennesker ble stadion omdøpt til Stadio dei Centomila.

Begge storlagene fra Roma spiller hjemmekampene sine på Stadio Olimpico. Fansen har bestukket i sine respektive deler av arenaen: Roma er i Curva Sud og Lazios i Curva Nord.

HVORDAN KOMMER JEG DIT?

T-bane:
Linje A (rød) til Ottaviano og deretter buss (linje 32) til Piazza della Farnesina. Eller samme linje til Flaminio og trikk (linje 2) til Piazza Mancini. Les mer på www.atac.roma.it

MAT & DRIKKE FOR ROMA-FANS

Bar San Calisto (Piazza di San Calisto 3, Trastevere): En helligdom for romsupportere, overfylt og strålende med vegger fulle av signerte bilder og suvenirer. Kjent for sin iskrem og varm sjokolade og også de billigste drinkene i nabolaget.

Prado (Via Mameli 5, Trastevere) Høyt, bra og billig. Her kan du få pizzaen din for under 10 Euro. Populært sted for fotballspillere.

Melpic (Via Pietro Borsieri 7B) sportspub i irsk stil. L’Allocco (Via Germanico 103) Hollywood-inspirert bar med fotball på storskjerm.

Sant 'Eustachio Il Caffé (Piazza Sant' Eustachio 82) Her får du kaffe du sent vil glemme.