Fotballturer til Crystal Palace med OLKA Sportsreiser

Styr fotballreisen til London og se klubben som ble grunnlagt av arbeiderne ved The Crystal Palace 1905 og spiller sine hjemmekamper på klassiske Selhurst Park. Arenaen sto klar 1922 og designets av arkitekten Archibald Leitch som også har designet Anfield, Highbury, White Hart Lane, Stamford Bridge og Old Trafford. Ta plass på The Holmesdale Stand der vi finner de mest innbitte supporterne - Holmesdale Fanatics. De ser til at det blir feststemning på hver kamp og gjør fotballreisen til Premier League et minne for livet.

Hos oss bestiller og betaler du fotballturen til Crystal Palace trygt og enkelt på nett. Vi tilbyr alltid offisielle og autoriserte kampbilletter fra klubben og du velger selv om du kun vil kjøpe billetter eller pakkereiser med utvalgte hoteller.

Vær på Selhurst Park når det skjer!

 

 

Bestill fotballreise til Crystal Palace

Kjøp offisielle Crystal Palace billetter til samtlige kamper på Selhurst Park i Premier League gjennom OLKA Sportsreiser. Vi tilbyr kampbilletter på langsiden samt Hospitality inkl. mat og drikke. Uansett om du vil booke en fotballreise der fly og innkvartering inngår eller kun kampbilletter så tilpasser vi reisen etter ønskemålen dine.

Finner du ikke kampen eller billettene du leter etter? Vi kan ha andre Crystal Palace billetter og pakker tilgjengelig på vår søsterside Olkaexpress.no.

 

Crystal Palace historie

Klubben ble grunnlagt i 1905 av arbeiderne ved The Crystal Palace. I sesongen 1924 flyttet laget til Selhurst Park, som også er deres nåværende arena. I 1962 møtte de Real Madrid (som forøvrig var første gang noensinne at Real Madrid holdt treningskamp i London). Crystal Palace la press på det mektige spanske laget og vant mye påskjønnelse for det. I 1969 avanserte laget til toppsjiktet og ville forbli der i fire sesonger. Noen år senere endret laget også kallenavnet til Eagles og også klubbfargen til den nåværende.

I en tøff periode kom Crystal Palace til semifinalen i FA-cupen 1975 / -76 etter seire mot Leeds og Chelsea. Steve Coppell tok over som manager i 1984, som var starten på Crystal Palaces beste tid. I sesongen 1988/-89 var laget igjen i toppsjiktet og i 1989/-90 kom de til finalen i FA-cupen, hvor det måtte en omkamp til for at Manchester United skulle løfte bulken. Den påfølgende sesongen endte The Eagles på tredjeplass i toppsjiktet, som er deres beste plassering til dags dato. Laget besto av flere talentfulle spillere, kanskje hovedsakelig angrepsparet Mark Bright og Ian Wright. Begge skulle reise til Sheffield Wednesday og Arsenal. Ian Wright ble en legende i The Gunners. Steve Coppell hadde også den tvilsomme gleden av å være en del av nedrykket til The Championship, og hans saga var alt, noe som var synd fordi han tok Palace langt og bygget laget med stor kompetanse.

Siden den gang har økonomiske problemer fulgt og laget har gått opp og ned mellom Premier League og The Championship. Sett fra et historisk perspektiv er resultatene fra de siste tiårene ikke så ille, og nå er den tidligere spilleren Alan Pardew tilbake som manager. Tony Pulis gjorde The Eagles i 2013/14-sesongen til et vanskelig lag å spille der mange motstandere gikk på ekle miner. I tillegg har Selhurst Park-publikummet utviklet seg til å bli en av de roligste og mest aktive i et stadig roligere arenaklima i Premier League. Pulis la opp kort tid før starten av 2014/15-sesongen og erstatteren Neil Warnock klarte ikke å bygge videre på. Alan Pardew tok over og gjorde en virkelig god avslutning på sesongen.

Crystal Palace er et av de mest spennende lagene å følge på grunn av deres konstante kamp for enten å unngå nedrykk eller for opprykk mellom divisjonene.

Siden det er en London-klubb, er Crystal Palace involvert i en rekke lokale derbyer, hovedsakelig over hele Sør-London. Deres mest fremtredende er med Brighton & Hove Albion og Millwall og en ikke så fremtredende en med tidligere leietakere Charlton.

 

Et besøk til Selhurst Park er et must på fotballturen din

Arenaen sto ferdig i 1922 og ble designet av arkitekten Archibald Leitch. Leitch designet mange fotballstadioner rundt om i Storbritannia. Han har blant annet designet Anfield, Highbury, White Hart Lane, Stamford Bridge og Old Trafford.

Selhurst Park har også vært hjemmet til Charlton Athletic og Wimbledon FC i en periode. Arenaen har plass til 26.000 tilskuere og hos hudblåseren The Holmesdale Stand finner vi de ivrigste supporterne; Holmesdale-fanatikerne. De sørger for at det er feststemning på hver kamp.

HVORDAN KOMMER JEG DIT?

Selhurst Park ligger i Sør-London, omtrent 8 km fra sentrum. Den enkleste måten å komme seg til arenaen på er med tog. Både Selhurst og Thornton Heat Station ligger innen gangavstand (5-10 minutter) fra arenaen. Hvis du ønsker å gå til noen av disse stasjonene, ta tog fra enten Victoria eller London Bridge og reisen tar ca. 30 minutter.