Fotballturer til FC Barcelona med OLKA Sportsreiser

Klubben ble grunnlagt i 1899, og er i dag en av Europas mest fremgangsrike klubber. FC Barcelona er den eneste klubben som hver eneste sesong har deltatt i en av de forskjellige europeiske ligaene siden starten i 1957/-58-sesongen med Mässcupen, det vil si forløperen til UEFA-cupen, den nåværende Europa League. Barca, som klubben også kalles, var lenge den eneste storklubben som aldri hadde hatt sponsorer på klubbtrøyene. De senere årene har derimot presset økt, og i 2011 skrev de under en 5-årsavtale med Quatar Foundation som gir klubben 350 millioner euro i året. Opp gjennom klubbens historie har en lang rekke verdensberømte fotballstjerner spilt for Barca, som for eksempel Maradona, Romario, Ronaldo, Ronaldinho, Lionel Messi og Xavi Hernandez.

Hos oss bestiller og betaler du fotballturen til FC Barcelona trygt og enkelt på nett. Vi tilbyr alltid offisielle og autoriserte kampbilletter fra klubben og du velger selv om du kun vil kjøpe billetter eller pakkereiser med utvalgte hoteller. Vær på Camp Nou når det skjer!

 

 

Bestill fotballreise til FC Barcelona

Kjøp dine kampbilletter til FC Barcelona gjennom OLKA Sportsreiser. Vi er autoriserte forhandlere av billetter til FC Barcelona på Camp Nou og formidler tusenvis billetter hvert år. Vi tilbyr mange ulike sorter billetter på kortside og langside med mulighet til Hospitality inkl. mat og drikke til alle FC Barcelonas kamper i La Liga. Til El Clasico, årets kamp mot Real Madrid, gjelder det at være ute i god tid for å sikkre din kampbillett eller komplette fotballreise med hotell og fly.

Finner du ikke kampen eller billettene du leter etter? Vi kan ha andre FC Barcelona billetter og pakker tilgjengelig på vår søsterside Olkaexpress.no.

 

Mer om FC Barcelonas historie

FC Barcelona ble grunnlagt 29. november 1899, og er i dag en av de mest suksessrike idrettsklubbene i historien med over 400 offisielle titler og over hundre internasjonale titler.

Klubben har deltatt hvert eneste år i europacupfotball siden oppstarten i 1955. Den vant også proffligaen i sin første sesong i 1928/1929.

Den første virkelige storhetstiden begynte på midten av 1940-tallet og varte til tidlig på 1960-tallet. Klubben vant ligaen syv ganger i perioden 1945-1960.

På 1970-tallet var den nederlandske spilleren Johann Cruyff en stjernespiller i FC Barcelona. De vant ligaen i 1974 og beseiret Real 5-0 i Madrid. I 1979, 1982 og 1989 vant klubben Cupvinnercupen. I 1986 kom de til finalen i Champions Cup for andre gang, men tapte etter et straffespark mot rumenske Steaua Bucharest. Det er bemerkelsesverdig at de i semifinalen møtte IFK Gøteborg. IFK, inkludert Torbjörn Nilsson på laget, beseiret Barcelona svært uventet 3-0 på hjemmebane. «Barca» vant imidlertid returen på hjemmebane med samme sifre og gikk til slutt videre etter straffespark.

I 1983 kjøpte klubben Diego Maradona for 50 millioner svenske kroner. I 1984 ble Maradona solgt tilbake til Napoli.

Rivaliseringen mellom FC Barcelona og Real Madrid er en av de mest infiserte klubbrivaliseringene i verden og har spor langt tilbake i tid. Kampene mellom storlagene heter El Classico.

 

Opplev mektige Camp Nou på din fotballreise

Kapasitet: 99.354 seter
Størrelse: 105 x 68 m
Innviet: 24. september 1957

Etter slutten av den spanske borgerkrigen begynte fotballinteressen i Barcelona å ta seg opp. Etter at Franco tok makten ble alt katalansk forbudt i et forsøk på å slette den katalanske identiteten. Camp Nou, som da var FC Barcelonas hjemmebane, ble en naturlig møteplass i Barcelona hvor den katalanske identiteten kunne leve videre. Under Francos styre var Camp Nou det eneste stedet i Barcelona hvor det var trygt å snakke katalansk uten å risikere lange fengselsstraffer.

Publikumsrekorden for Camp Nou ble satt i kampen mellom FC Barcelona og Juventus i kvartfinalen i europacupen 1986 da 120 000 tilskuere ble sluppet inn.

HVORDAN KOMMER JEG DIT?
For å finne Camp Nou, ta metrolinje 5, som er den blå linjen. Du går mot Cornella Centré og går av ved Collblanc stasjon. Avslutt ved oppstigningen Travessa de les corts. Ta så til venstre oppover gaten Fransesc Layret til den krysser veien Travessera de les corts, som du følger til høyre. Etter ca 400 meter ser du Camp Nou på venstre side.

Fra Barcelona sentrum tar det ca. 20 minutter med taxi.

RUNDTUR PÅ CAMP NOU
Åpningstider:
Mandag - lørdag: 10.00 - 18.30
Søndag: 10.00 - 14.30
Kampdager: Stengt

SUPPORTERBUTIKK
FC Barcelona Supporterashop ligger like utenfor Camp Nou og her finner du alt fra kaffekrus til dørmatter med emblem på.

Åpningstider: mandag - lørdag: 10.00 - 18.30
Søndag: 10.00 - 14.30
Kampdager: 10:00 - 1 time etter sluttsignal.