Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/olkaspor/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/integrations/front-end-integration.php:329) in /home/olkaspor/public_html/wp-content/plugins/olka-core-booking-wordpress-plugin/includes/ocb-global.php on line 21

Fotballturer til Tottenham

Hotspur FC ble grunnlagt i 1882. I 1884 skiftet klubben navn til Tottenham Hotspur Football and Athletic Club. Den første ligaseieren kom i 1951, og ti år senere ble Tottenham historisk da de som første klubb på 1900-tallet vant “The Double”, altså både ligaen og FA-cupen. I 1963 skrev Tottenham seg igjen inn i fotballhistorien, og ble den første britiske klubben som vant en europeisk cuptittel da de hentet hjem Cupvinnercupen.

The Spurs er, sammen med Manchester United, den eneste klubben i England som har vunnet et trofé i alle de seks siste tiårene. Laget har en av Londons største rivaliseringer med Arsenal FC, og hvert år møtes lagene i North London Derby. Rivaliseringen er ganske unik, siden det først er i de senere årene begge klubbene har kjempet i toppen av tabellen.

Hos oss bestiller og betaler du fotballturen til Tottenham trygt og enkelt på nett. Vi tilbyr alltid offisielle og autoriserte kampbilletter fra klubben og du velger selv om du kun vil kjøpe billetter eller pakkereiser med utvalgte hoteller. Vær på Tottenham Hotspur Stadium når det skjer!

 

 

Bestill fotballreise til Tottenham

Kjøp offisielle Tottenham billetter til samtlige kamper i Premier League gjennom OLKA Sportsreiser. Vi tilbyr flere billettkategorier på nye Tottenham Hotspur Stadium inkl. Hospitality som eksempelvis Travel Club Lounge. Hos oss kan dere velge å kjøpe kun kampbillett eller en fotballreise med hotell og fly.

Finner du ikke kampen eller billettene du leter etter? Vi kan ha andre Tottenham billetter og pakker tilgjengelig på vår søsterside Olkaexpress.no.

 

Om Tottenham Hotspur FCs historie

På et møte under en gatelykt på hjørnet av Park Lane og Tottenham High Road bestemte noen skolegutter seg for å starte en fotballklubb. Året var 1882 og laget ble kalt Hotspur FC etter den første jarlen av Northumberland, Harry Hotspur. Det eneste problemet var at det var to klubber med lignende navn: Hotspur FC og London Hotspur. Det var forvirrende, både for postbudene som ikke visste hvem sin post var hvem sin og for fansen, så i 1884 bestemte klubben seg for å endre navn til Tottenham Hotspur Football and Athletic Club.

I 1901 ble Tottenham det første og eneste laget utenfor Football League som lyktes med å vinne FA-cupen. Det gjorde de foran et rekordpublikum på Crystal Palace – 110 000 tilskuere.

Den første ligaseieren kom i 1951 og ti år senere gjorde Tottenham en historisk bragd da de var den første klubben på 1900-tallet som vant The Double, altså både ligaen og FA-cupen. Også i 1963 skrev Tottenham historie i fotball og ble den første britiske klubben som vant en europacuptittel. Det var Atletico Madrid som ble knust 5-1 i Rotterdam da Spurs vant cupvinnercupen.

UEFA-cupfinalen i 1972 var en avtale på engelsk. Etter å ha eliminert Milan i semifinalen, møtte Spurs Wolves. Tottenham knyttet grepet ved å vinne bortekampen 2-1. Hjemme på White Hart Lane var det da nok med 1-1 for å heve bulken.

Klubben vant sin andre UEFA-cuptittel i 1984. Da hadde Anderlecht blitt beseiret etter et gispende straffedrama hjemme på White Heart Lane.

 

Tottenham Hotspur Stadium er Londons største klubbarena

Kapasitet: 62 850
Innvielse: 3. april 2019 (2-0 seier mot Crystal Palace)

2019 var Tottenham med en ny arena: Tottenham Hotspur Stadium. Tidligere spilte de på klassiske White Hart Lane, som sto på samme plass.

Den nye, moderne Tottenham Hotspur Arena er klassifisert av UEFA som en klasse fire og er Londons største arena for klubblag. Hvert år er det en rekke forskjellige arrangementer på arenaen bortsett fra fotball, som NFL og konserter med verdensartister!

HVORDAN KOMMER JEG DIT?
Den enkleste måten å planlegge reisen på er å bruke den utmerkede reiseplanleggeren som er tilgjengelig på Tottenhams nettside: www.tottenhamhotspur.com