Fotballturer til Bayern München med OLKA Sportsreiser

Klubben ble grunnlag i 1900. Bayern München er Tysklands i særklasse mest fremgangsrike klubb. Men det var først da Bundesliga ble etablert på 1960-tallet at klubben fikk opp farten.

De har satt rekord ved å vinne den hjemlige ligaen 23 ganger. Mange tyske legender har spilt for Bavarians, inkludert Lothar Matthäus, Oliver Kahn og Franz Beckenbauer. Klubbens største rival er Borussia Dortmund. De er de to ledende klubbene i Tyskland. De to lagene møttes i Champions League-finalen i 2013, og Bayern vant 2-1.

Hos oss bestiller og betaler du fotballturen til Bayern München trygt og enkelt på nett. Vi tilbyr alltid offisielle og autoriserte kampbilletter fra klubben og du velger selv om du kun vil kjøpe billetter eller pakkereiser med utvalgte hoteller. Vær på Allianz Arena når det skjer!

 

 

Bestill fotballreise til Bayern München

Kjøp dine kampbilletter til Bayern München gjennom OLKA Sportsreiser. Våre billetter til Bayern München sendes alltid til hotellet deres senest dagen før kampstart og du kan derfor føle deg trygg med kjøpet ditt. Uansett om du vil bestille en fotballreise der fly og innkvartering inngår eller kun kampbilletter så tilpasser vi reisen etter ønskemålen dine.

Finner du ikke kampen eller billettene du leter etter? Vi kan ha andre Bayern München billetter og pakker tilgjengelig på vår søsterside Olkaexpress.no.

 

Om Bayern Münchens historie

Klubben ble dannet i 1900 og det første lokalderbyet, som var mot 1860 München, ble spilt i 1902. Der viste Bayern München umiddelbart hvor skapet ville stå ved å vinne med klare 3-0. I dag er fotballklubben Tysklands mest suksessrike gjennom tidene. Den første tittelen kom i sesongen 1910/1911 da klubben vant Bayerns nystartede regionale liga, Kreisliga.

Bayerns første nasjonale mesterskap ble vunnet i 1932 da de beseiret Eintracht Frankfurt 2-0. Klubbens trener var ungareren Richard Dombi. Dombi og den bayerske presidenten Kuert Landauer, begge jøder, ble tvunget i eksil da nazismen feide over Tyskland.

Det tok til 1957 før «Die Roten», som de populært kalles, vant den neste nasjonale tittelen. Da Bundesliga startet i 1963, var ikke Bayern München inkludert. I 1860 var imidlertid München med fra starten av og det sved absolutt litt ekstra blant Bayern-fansen. Få visste hvilken flott tid som ventet Bayern München!

I 1965 vant de den siste kampen i kvalifiseringen til Bundesliga og kom opp i høyeste divisjon. I 1969 vant de både Bundesligaen og cupen og ble det første laget i Tyskland som gjorde dette. Dette til tross for at de kun brukte 13 spillere gjennom sesongen.

I 1972 spilte Bayern sin første hjemmekamp på den nye Olympiastadion, og dette var også den første TV-sendte kampen i Bundesligaens historie. De vant Bundesliga i år og også de to påfølgende årene. Så fulgte mange år med mange seire i europacupene, den tyske cupen og Bundesligaen. De har også vunnet UEFA-cupen og Champions League.

 

Her spiller Bayern München sine hjemmekamper - Allianz Arena

Byggingen av Allianz Arena ble innledet av en folkeavstemning høsten 2001 og med 65,8 % av stemmene ble det bestemt at arenaen skulle bygges. Byggingen startet i 2002 og tre år senere sto arenaen ferdig. Arenaen er i dag Tysklands mest populære idrettsanlegg.

Fasaden på arenaen er mildt sagt spektakulær. Kledd med 2760 diamantformede, luftfylte folieputer som er opplyst på kveldskampene. Fargevalget avslører hvem som spiller: hvitt for landslaget og rødt for Bayern München og blått for 1860 München.

I Tyskland har du fortsatt ståplass på arenaene dine og Allianz Arena har ikke mindre enn 13 500 ståplasser som du ofte kan komme deg over til greie priser. Under verdensmesterskapet i 2006 ble det spilt så mange som seks kamper på arenaen, inkludert Sverige som ble slått av Tyskland her.

Arenaen eies av Bayern München og i 1860 har München en leietaker frem til 2025. HVORDAN

HVORDAN KOMMER JEG DIT?

T-bane:
Linje U6 (mot Garching-Hochbruck) til Fröttmaning. Da går du litt under en kilometer.

MAT & DRIKKE
Inne i Allianz Arena ligger Arena Bistro. Det er også to store supporterbarer med storskjerm-TVer og forskjellige bayerske spesialiteter, ikke bare øl!

I Harlaching-distriktet ligger Antica Trattoria (Braunstrasse 6), som serverer deilig mat i elegante omgivelser.

Øl og all slags mat kan også nytes i skyggen av trærne på Gutshof Menterschwaige (Menterschwaigstrasse 4).

Det er så mange barer og ølkjellere som mulig i München, hvor du drikker øl i store begre og hvor du blir dratt inn i umpa-umpa-musikken. For å gli inn har du selvfølgelig på deg et par ekte skinnbukser med tilhørende seler.

Du kan også besøke Münchens beste nattklubb, P1. Her går du ikke i skinnbuksene, men her gjelder en kulere klesstil. Er du heldig vil du møte en av de bayerske spillerne her da spesielt ungkarene i laget bruker mye tid på denne klubben!