Fotballturer til Juventus med OLKA Sportsreiser

Den fremgangsrike klubben fra Torino ble grunnlagt i 1897 av noen studenter. Det er også derfra navnet kommer, siden Juve i Juventus betyr ungdom. Men etter hvert som årene har gått har denne ungdommen blitt eldre, og Juventus kalles nå også “Den gamle damen” og “Bianconeri”.

De to stjernene på Juventus-skjortene betyr at de har vunnet ligaen mer enn 20 ganger. Juventus er det eneste laget med to stjerner, men Inter og AC Milan halser i hælene på dem, med 18 seire hver.

Hos oss bestiller og betaler du fotballturen til Juventus trygt og enkelt på nett. Vi tilbyr alltid offisielle og autoriserte kampbilletter fra klubben og du velger selv om du kun vil kjøpe billetter eller pakkereiser med utvalgte hoteller. Vær på Juventus Stadium når det skjer!

 

 

Bestill fotballreise til Juventus

Kjøp dine kampbilletter til Juventus lett og bekvemt gjennom oss. Vi tilbyr billetter på både kort- og langside samt Hospitality inkl. mat og drikke. Uansett om du vil bestille en pakkereise der fly og innkvartering inngår eller kun kampbilletter så tilpasser vi reisen etter ønskemålene dine.

Finner du ikke kampen eller billettene du leter etter? Vi kan ha andre Juventus billetter og pakker tilgjengelig på vår søsterside Olkaexpress.no.

 

Mer om "Den gamle damen"

Det sies at Juventus' strålende historie begynte i 1897 på en parkbenk ved Corso Re Umberto. Det var noen skolegutter som hadde en idé om å starte en fotballklubb.

Klubbens formelle stiftelse fant sted i Canfaris-brødrenes verksted. Den eldste deltakeren var da bare sytten år gammel og de andre hadde ikke engang fylt femten. Først hadde de store problemer med å bli enige om hva klubben skulle hete, men til slutt bestemte de seg for Sport Club Juventus. I 1899 ble navnet endret til Juventus Football Club.

Klubbens første kamp i den italienske ligaen ble spilt mot lokalrival FC Torinese i 1900 og denne første kampen endte med tap for Juventus.

Det tok den unge klubben bare fem er for å vinne sin første ligatittel. 1906 skjedde veldig trist i klubben, da de ikke bare mistet sin styreleder, men også mistet noen av sine beste spillere. Dette førte til at klubben mistet farten og det var ikke før etter slutten av første verdenskrig at klubben begynte å prestere skikkelig igjen. Det som senere fulgte gjennom årene er en enorm suksesshistorie hvor klubben vant mer enn 30 Scudettoer, 9 Coppa Italia-titler, 2 europacup-/mesterligatitler, 1 cupvinnende cuptittel og 3 UEFA-cupseire.

Juventus kom tidlig til å bli kalt La Vecchia Signora – den gamle damen. La Signora var et kjærlig kallenavn som ble brukt av klubbens supportere. Juventus betyr ungdom, men mot midten av trettitallet begynte lagets spillere å bli ganske gamle og fikk da raskt kallenavnet Den Gamle Damen.

 

Juventus Stadium er klubbens hjemmebane

Juventus var den første av de italienske klubbene til å bygge og eie sin egen arena. Forgjengeren til Juventus Stadium var Stadio Delle Alpi, som var klar for verdensmesterskapet i 1990.

Stadio Delle Alpi hadde plass til 67.000 tilskuere, men dessverre var arenaen ofte bare fylt til en tredjedel og hadde løpebaner som gjorde at man satt langt fra banen. Vi cupkampen mot Sampdoria satte trist rekord, det var kun 237 tilskuere på plass! I 2003 tok klubben tak i dette og kjøpte Stadio Delle Alpi fra de lokale myndighetene. I 2013 ble Stadio Delle Alpi jevnet med jorden og byggingen startet på en ny arena, Juventus Stadium. Kapasiteten var nå rimeligere 41.000 tilskuere og nå er de som sitter nederst kun 7,5 meter fra banen.

Juventus Stadium har også et stort kjøpesenter og et meget spektakulært museum hvor du kan følge lagets stolte historie.

HVORDAN KOMMER JEG DIT?
T-bane:
Linje 1 (mot Fermi) fra Porta Nova eller Porta Susa til Bernini. På kampdager kjører en buss (linje 9) i skytteltjeneste mellom Bernini og Juventus Stadium.